Свържете се с нас: 0899 195 931 | contact@plovdivacademy.com

Plovdiv Academy - софтуерна академия, IT & BPO агенция за подбор

„Трикове“ за успех

„Трикове“ за успех

Колко често приравняваме успеха с таланта? Постоянно. Само че, реалността е по-различна – за да успееш не стига само да си талантлив. Доказателство за това са много хора по Света, които разчитайки само на таланта си, не успяват да се реализират. Междувременно посредствени хора неочаквано надделяват и тайната се крие в няколко дребни, но важни неща. Ежедневни действия и личностни качества, които са значими за постигането на успех. По-долу сме изброили някои от тях, които могат да се контролират и не изискват талант, но оказват влияние върху постиженията.

1. Точност. Точността е ключов навик, който изисква организиране и планиране. Това е нещо много просто, на което всеки може да се научи и помага за започването, изпълнението и завършването на поставените цели и задачи.

2. Работна етика. Това е дисциплинираност, последователност и способност за взимане на най-добрите решения, което от своя страна води към върхови постижения.

3. Усилия. Усилията, които полагаме ежедневно, ежеседмично, ежемесечно и целогодишно, са от огромно значение по пътя към успеха.

4. Езика на тялото. Как се движите и как стоите, показва кои сте вие и как се възприемате. Освен чрез говорене, ние постоянно общуваме и с езика на тялото, който е ключов за постигането на целите ни. С помощта на невербалната комуникация ние можем да разберем и опознаем своя събеседник много по-добре. Езикът на тялото е изкусна наука, която всеки може да усъвършенства.

5. Енергия. Енергия ни е необходима ежедневно. За да постигнем целта си, се нуждаем от енергия и ние сме хората, които трябва да я разпределим и използваме правилно. Хубаво е човек да внимава как използва енергията си и да не я губим в безцелни действия.

6. Нагласата. Само и единствено от нас зависи да вървим напред. Никой не може да взима решения вместо нас. Нагласата ни увеличава таланта и компенсира онова, което ни липсва.

7. Страст. Страстта да се развиваме и постигаме целите си е от голямо значение. Тя ни помага да заглушим страха, който ни пречи да постигнем желаните резултати.

8. Способността да се учим. Всеки може да бъде добър слушател, но важното е да се учим от обратната връзка, която получаваме и да се радваме на успеха на другите.

9. Правете повече. Направете повече от очакваното и желаното. Доказателство за това е изминаването на една миля повече при атлетите. Тези, които са запазили успеха си, са онези, които са бягали малко повече от определеното. Допълнително изминатата миля им е давала увереност. Същото е и с работата, ако днес свършим нещо повече от това, което е планувано, това ще ни даде увереност за утрешния ден.

10. Бъдете подготвени. Само ние сами можем да си осигурим необходимото време, за да се подготвим – за изпит, за предстоящо събитие, за срещата, която ни очаква утре. Ако направим времето свой приятел в подготовката и това се превърне в навик.. то ще можем да се възползваме максимално от таланта си. Истината е следната – неспособността да се подготвим, е подготовка за провал.

Талантът никога не е достатъчен. Най-добрите от най-добрите не разчитат само на талант – те дават всичко от себе си, за да постигнат желаното.

Дайте всичко от себе си, за да постигнете целите си!

Споделете тази публикация: