Свържете се с нас: 0899 195 931 | contact@plovdivacademy.com

Plovdiv Academy - софтуерна академия, IT & BPO агенция за подбор

Челни позиции за възпитаниците на Plovdiv Academy на Националната Олимпиада по математическа лингвистика

Челни позиции за възпитаниците на Plovdiv Academy на Националната Олимпиада по математическа лингвистика

След провеждането на най-значимото състезание по математическа лингвистика – националният кръг на Националната Олимпиада по математическа лингвистика, възпитаниците на Plovdiv Academy заеха челни позиции. Двама от тях, Емо и Йоан, успяха да влязат в разширения национален отбор (топ 16). Това им дава право след един месец да се борят да влязат в националния отбор на България и да участват на международната Олимпиада, която ще се проведе през месец юли в Дъблин (Ирландия).

А това са коментарите на призьорите след състезанието:

Емил Инджев:

„Казвам се Емил Инджев. Ученик в единадесети клас в ПМГ „Баба Тонка“, гр. Русе. Започнах да се занимавам с математическа лингвистика тази година. Участвам дистанционно в школата по математическа лингвистика в Plovdiv Academy, тъй като живея в Русе. Материалите от лекциите се качват онлайн и така ги ползвам. Те ми помогнаха много с методите за решаването на задачите, както и с това да разбера как да се описват. Също така се включвах дистанционно във вътрешните състезания, което ми даде ценен опит.
Преди седмица се проведе националният кръг на Националната олимпиада по лингвистика. Задачите бяха по-трудни от това, което очаквах, базирано на задачи от минали години, но явно и за другите не са били особено лесни, та взех трета награда в моята възрастова група, но по-важното е, че съм девети в разширения национален отбор. Това определено нямаше да е възможно без школата на Plovdiv Academy“.

Йоан Саламбашев:

„Здравейте! Аз съм Йоан Георгиев Саламбашев, десетокласник в МГ „Академик Кирил Попов“, гр. Пловдив. Занимавам се с математическа лингвистика от 6 клас. Първоначално задачите изглеждаха интересни и предизвикателни. С времето трудността им растеше, но и опитът ми също. В началото на тази учебна година разбрах, че бившият ми съученик, вече студент -Кристиан Георгиев, организира школа в Plovdiv Academy. Реших да се включа в нея. Благодарение на школата придобих много нови знания за различните семейства езици, както и тънкости в решаването и описването на задачите.

Дойде моментът за националния кръг на олимпиадата тази година. Там задачите бяха сравнително сложни спрямо миналогодишните. Все пак резултатът ми (51.5 точки от 120 възможни) се оказа 16-тият най-добър от над 120 участници с най-високите резултати на втория кръг на Олимпиадата. На база на сбора на точките от националния кръг на олимпиадата и националното състезание, което се проведе през януари 2017г., успях за първи път да се класирам в разширения национален отбор по математическа лингвистика. От подбраните, аз съм на 10-то място. Голяма заслуга за това има школата, организирана от Plovdiv Academy, водена от Крис, златен медалист от международната Олимпиада през 2016.“

Нашата цел е да популяризираме математическата лингвистика в Пловдив и да предоставим безвъзмездна подготовка на учениците, които са „запалени“ по нея.

Убедени сме, че нашите курсисти ще се реализират успешно и сме щастливи, че сме допринесли за това!

math linguistics

Споделете тази публикация: