Математическа лингвистика

ДЕТАЙЛИ ЗА КУРСА:


ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ?

Курсът е насочен към ученици от 8 до 12 клас със състезателен дух и засилен интерес към езикознанието и математиката.

КАКВО ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ КУРСИСТИТЕ?

Не се налага знанието на определена теория. Аналитичното мислене и основни познания в областта на лингвистиката са плюс.

КАКВИ ПОЗНАНИЯ ЩЕ ПРИДОБИЯТ КУРСИСТИТЕ?

С придобитите знания по време на курса учениците ще се справят отлично на състезанията по математическа лингвистика. Успехи на национални и международни форуми, освен повод за гордост, са от изключителна помощ при кандидатстването в елитни университети в чужбина, както и основание за получаването на редица стипендии за ученици.

Теоретичните познания, придобити от курса ще са от полза за всеки, който желае да продължи образованието си в академичните среди.

КОЛКО ДЪЛЪГ ЩЕ Е КУРСЪТ?

Общото времетраене на курсът е 132 учебни часа. Курсът ще е по време на учебната година, като занятията ще бъдат всяка събота от 13:00 до 16:00 следобед.

КАКВО ЩЕ БЪДЕ ПРЕПОДАВАНО?

Фокусът на курса е към практическата подготовка за националните състезания. В началото на курса ще се наблегне на теорията, нужна за решаването на задачите по математическа лингвистика, а след това ще се премине към повече решаване и обясняване на конкретни задачи от национални състезания.

Резервирайте място за курса още сега:

За успешна резервация е задължително да попълните всички полета.

Вашето име*:

Вашият имейл адрес*:

Вашият телефон*:

Лектор

Kristian Georgiev

Кристиан Георгиев

Кристиан участва в състезания по математическа лингвистика от 9 клас. В 10 клас влиза в националния отбор и печели почетна грамота на Международната Олимпиада в Пекин. Носител е на множество медали на национално ниво. През 2016 участва във Всерусийската Олимпиада в Санкт Петербург и се връща със сребърен медал, както и в Международната Олимпиада в Майсор, Индия, където завоюва златен медал. Кристиан е студент първи курс в момента. Води школа по математическа лингвистика от началото на 12 клас. В момента извършва изследователска дейност в областта на компютърната лингвистика.


Бюлетин

Научавайте първи всички новости около академията.