Лектори

 • Станете нашия нов лектор!

  Нов Лектор

  Станете нашия нов лектор!

  В Plovdiv Academy се стремим да обхванем всички интересни наложени и напълно нови технологии, за да може да предадем оптималния обем от знания на курсистите ни. Ето защо, винаги сме нащрек за талантливи и харизматични професионалисти, които желаят да участват активно в разрастването на IT индустрията в града. В момента имаме нужда от лектори за следните технологии: ръчно и автоматизирано софтуерно тестване, .NET, Python, front-end технологии, системна администрация и онлайн маркетинг. Ако вие сте дългогодишен специалист с опит и дълбоки познания в тези области, значи търсим точно вас!

 • КРИСТИНА ПОПОВА

  Кристина Попова
  QA Manual Testing – софтуерно тестване

  Кристина има над 7 години професионален опит в софтуерното тестване. През тези години има честта да работи за утвърдената, като една от най- стабилните компании в софтуерната сфера - Axway. Допринася за успешното развитие на start-up компанията easyProperty. В момента отговаря за качеството на продуктите, разработени в Risco Group. Магистър специалност “Софтуерни технологии” към Пловдивският Университет “Паисий Хилендарски”, Кристина има опит и като мениджър на тест отдел.

  Linkedin
 • Кристиан Георгиев

  Kristian Georgiev

  Кристиан Георгиев
  Математическа лингвистика

  Кристиан участва в състезания по математическа лингвистика от 9 клас. В 10 клас влиза в националния отбор и печели почетна грамота на Международната Олимпиада в Пекин. Носител е на множество медали на национално ниво. През 2016 участва във Всерусийската Олимпиада в Санкт Петербург и се връща със сребърен медал, както и в Международната Олимпиада в Майсор, Индия, където завоюва златен медал. Кристиан е студент първи курс в момента. Води школа по математическа лингвистика от началото на 12 клас. В момента извършва изследователска дейност в областта на компютърната лингвистика.

  Linkedin
 • РАДКО ЛЮЦКАНОВ

  Kristian Georgiev

  Радко Люцканов
  Въведение в програмирането с Java

  Радко има над 7 години опит в програмирането, по-специално в разработката на Web приложения с Java и PHP езици за програмиране. Завършвайки магистратура в King's College London, той придобива широки познания по програмиране и разработване на софтуер, предимно с Java. По време на обучението си, работи за маркетингова агенция в Лондон и учавства в създаването на десетки Web платформи за множество различни клиенти. Натрупва опит в изграждането на Web приложения, което му позволява да създаде собственa система за управлението на информация (CMS), която служи за основа на десетки уеб сайтове. В момента работи като старши Java програмист в Accenture Plc, където разработва e-commerce решения базирани на най-развитите Java платформи. Също така разработва и нови уеб сайтове, базирани на CMS системата, която доразвива и в момента. Радко използва широк набор от технологии и софтуерни инстументи, което му позволява да разработва софтуер с най-подходящите за целта open-source иновации.

  Linkedin
 • Михаил Прохоров

  misho

  Михаил Прохоров
  Основи на front-end технологиите

  Михаил се занимава с Front-end повече от 4 години. Бил е част от екипа на webrix-studio.com (малка Пловдивска компания, която се занимава с разработването на уеб сайтове)., както и на голямата международна компания Reward Gateway. Работил е по разнообразни проекти като онлайн магазини и сайтове с малка и голяма сложност.
  Linkedin
 • Веселин Хаджиев

  Веселин Хаджиев

  Веселин Хаджиев
  Front-end технологии

  Веселин се занимава с разработване на уеб приложения от 10 години. През тези години, той има удоволствието да бъде част от екипите на големи международни компании, като Sharetronix (със седалище в Сан Франциско), Dazines, Reward Gateway и Javelin Group (със седалище в Лондон). Работил е върху разнообразни проекти - от онлайн магазини до приложения за споделено пътуване и софтуер за социални мрежи. Съосновател е на малка софтуерна компания, която е придобита от Dazines, а впоследствие, Dazines става част от Reward Gateway.

  Linkedin
 • Георги Чакъров

  Георги Чакъров

  Георги Чакъров
  Android

  Георги се занимава с програмиране от 10 години, като през последните 3 години, откакто работи в Black Bear Development, фокусът му е върху Android. През годините, той се сблъсква с всякакви задачи и проблеми, различни по обем и тематика, като успява винаги да намери практично и елегантно решение.
  Linkedin
 • Димитър Калинов

  Димитър Калинов

  Димитър Калинов
  PHP

  Димитър започва да работи на пълен работен ден още в първи курс в университета, като до момента има над 9 години стаж в IT сферата. Работил е в различни компании - чуждестранни outsourcing фирми, startup компании, support. Работил е в трите най-големи града в България. Участвал е в разработката на големи уеб портали, онлайн платформа за преводачи, онлайн игри, real estate сайтове и какво ли още не. На последната си месторабота в иновативен big data стартъп обработва милиони редове информация дневно, оптимизирайки работния процес на най-голямата транспортна компания в света. Работил е също така и като freelancer, а сега развива малка компания, която предлага софтуерни услуги на PHP и Python.

  Linkedin
 • Добромир Киров

  Добромир Киров

  Добромир Киров
  WORDPRESS

  Добри е програмист на свободна практика, който от скоро се фокусира върху разработване на iOS приложения. С платформата Wordpress работи от над 5 години. По образование е финансист и дълго време основната му работа е в областта на финансовите одити и разработването на вътрешни системи за производителност. През годините той работи по различни проекти за сайтове и системи за управление на съдържанието на свободна практика. Също така се интересува от графичен дизайн, фотография и видео обработка.

   

  Linkedin

Бюлетин

Научавайте първи всички новости около академията.