Свържете се с нас: 0899 195 931 | contact@plovdivacademy.com

Plovdiv Academy - софтуерна академия, IT & BPO агенция за подбор

Школа по Математическа лингвистика в Plovdiv Academy

Школа по Математическа лингвистика в Plovdiv Academy

Бихме желали да ви разкажем малко повече за група ентусиазирани и успешни млади хора, които са доказателство, че България е Родина на победители!

Тази есен Plovdiv Academy организира безплатен курс с фокус върху науката Математическа лингвистика, като по този начин подкрепи младите хора в Пловдив с интереси в тази наука. С придобитите знания по време на курса, учениците ще се справят отлично на състезанията по математическа лингвистика. Успехите на национални и международни форуми, освен повод за гордост, са от изключителна помощ при кандидатстването в елитни университети в чужбина, както и основание за получаването на редица стипендии за ученици. Теоретичните познания, придобити по време на курса, ще са от полза за всеки, който желае да продължи образованието си в академичните среди.

Какво е Математическа лингвистика?

Лингвистиката е наука за езика, а математическата лингвистика се опитва да моделира, чрез математически методи езикови явления в естествени езици. Това не е математика на формули и уравнения. Задачите се решават основно с логично мислене и дават уникален поглед към Света. Може би това, че материала е много приятен е нещото, което привлича и задържа толкова младежи.

Естествено продължение на математическата лингвистика са компютърната лингвистика и изкуствения интелект.

Представяме ви Кристиан Георгиев, 19-годишен младеж, който участва в състезания по математическа лингвистика от 9 клас. В 10 клас влиза в националния отбор и печели почетна грамота на Международната Олимпиада в Пекин. Носител е на множество медали на национално ниво. През 2016 участва във Всерусийската Олимпиада в Санкт Петербург и се връща със сребърен медал, както и в Международната Олимпиада в Майсор (Индия), където завоюва златен медал.

Кристиан води школата по математическа лингвистика в Plovdiv Academy за ученици от 8 до 12-ти клас и също така извършва изследователска дейност в областта на компютърните науки. Общия брой на курсистите в школата е 30, а средната им възраст е 15 години. Много от тях също са печелили медали от национални и международни състезания.

Целта на Кристиян е да популяризира математическата лингвистика в Пловдив и да предостави подготовка на учениците, които са „запалени“ по нея:

„Според мен лингвистиката е в етап на възход в България. Това може да се види от добрите резултати на международните форуми и покачването на интереса към областта в различни градове. На последния семинар имаше над дузина учители от нови училища, които тепърва ще започват нови инициативи в градове, в които на тази наука не е било отдавано внимание преди.“

Той е убеден, че всеки един от неговите курсисти ще стане успешен и реализиран човек и се надява да ги вдъхнови, както той е черпил вдъхновение и сили от своите преподаватели.

Ние от Plovdiv Academy сме горди, че имаме възможността да си партнираме с Кристиян и пожелаваме на него и курсистите много бъдещи успехи!

Споделете тази публикация: